Skip to main content

Fakta o potápění II.

9.12.202113 března, 2023Blog

Fakta o potápění, o kterých jste možná nevěděli

Podívejte se na další zajímavá fakta o potápění:

  1. Ve srovnání s jinými rekreačními aktivitami Potápění je jedním ze sportů s nejvyšším obratem peněz na celém světě (včetně všech zúčastněných, jako jsou potápěčští profesionálové, cestovní kanceláře, hotely, služby, výrobci vybavení, potápěčské organizace, pojištění a mnoho dalších). Překvapivě překonává aktivity jako jsou fotbal nebo golf.
  2. Plat instruktora potápění je jeden z nejnižších platů ve sportovním odvětví, nižší než táborový vedoucí nebo sportovní animátor.
  3. Na světě je více než 6 milionů aktivních potápěčů.
  4. Nejčastějším důvodem, proč se lidé nechtějí potápět, je strach ze žraloků (což, jak víme, není rozumné!).
  5. Kokosové ořechy nebo lidé sami jsou, pro srovnání, nebezpečnější než žraloci. Kokosy zabijí v průměru 150 lidí ročně, žraloci pouze 8-12. Lidé ročně zabijí 30 milionů žraloků a jedí spoustu kokosových ořechů. Pozor na kokosy!
  6. Nejškolenější potápěčskou specializací všech dob je podvodní fotografie.
  7. PADI Open Water Diver je nejoblíbenějším potápěčským kurzem v historii.
  8. Kdybyste se mohli potápět na všech místech světa, která jsou v rámci limitů rekreačního potápění (40 m), potopili byste jen ve 4% rozlohy oceánů.
  9. Velký bariérový útes je největší živý organismus na planetě s povrchem větším než Anglie.
  10. 71% planety Země tvoří voda a z toho je 80% ještě neprobádaných. Potápěči jsou jedni z těch, co mají možnost objevit, to co ještě nikdo před nimi.

Pokud existuje něco, co potápěči milují víc než potápění, pak je to mluvit o potápění.

Výcvik potápění v bazénu
Skok potápěci do vody z lodi
Výcvik potápění v bazénu

Pro ty, kteří ještě nemají potápěčskou licenci, jsou tyto hodiny v bazénu ideální příležitostí k prvním krokům pod vodu, máme pro Vás ochutnávací ponory (Intro Dives) – první kroky pod vodu s instruktorem. Pro děti od 8-mi let máme Bubblemaker, nejen dospělí se mohou potápět! A pro ostatní širokou nabídku potápěčských aktivit i mimo bazén.

Pokud potřebujete zapůjčit nějakou výstroj, neváhejte se podívat do naší půjčovny. Zapůjčenou výstroj Vám můžeme přivést až na bazén. Naplněné láhve, závaží nebo podvodní skútr.

Plánované akce

Široká nabídka nového i bazarového zboží za super ceny. To je náš e-shop! Přejít do e-shopu

Vyzkoušejte i naše další služby

Focení pod vodou i ve vzduchu

www.scubadiver.cz

Fotografování a filmování pod vodní hladinou je jednou možností, jak zachytit nevšední zážitky či zdokumentovat nepřístupné prostory.

E-shop pro potápěče

www.potopse.cz

Prodáváme veškeré vybavení k potápění. Prohlédněte si náš e-shop a nakupujte 24/7. V případě dotazů je vám k dispozici náš profesionální personál, který vám s výběrem pomůže.

Půjčovna vybavení

www.aleadivers.cz/pujcovna/

Protože si uvědomujeme, že ne každý se chce okamžitě vrhnout do pořizování vlastní kompletní potápěčské výbavy, nabízíme vám nepřeberné možnosti zapůjčení vybavení.

Cestování a zahraniční ponory

www.aleadivers.cz/cestovani/

Vyrazte s námi do nespočtu potápěčských destinací a zažijte tu pravou potápečskou dovolenou. Jsme připraveni vyřešit všechny vaše individuální požadavky a přání.